Interfilter Group: Filtration for our Future

een verrassend bedrijfsbezoek

Door de stromende regen kwamen op 6 april zo’n 20 leden van Ondernemers Platform Voorne naar de Interfilter Group aan de Seggeweg 2 in Vierpolders. Samen met meerdere ondernemers van BIZ Seggelant, die even daarvoor de feestelijke opening van het nieuwe fietspad op Seggelant hadden bijgewoond.

Over Interfilter

Interfilter is opgericht in 1976 en heeft zich sindsdien steeds meer ontwikkeld als totaalleverancier van lucht-, vloeistof-, stof- en gasfiltratie. De missie van de Interfilter Group is het creëren van een zuivere omgeving, voor nu en voor de toekomst. De markten waaraan Interfilter levert, zijn heel divers, van automotive tot 3D printing, van chemische industrie tot bierbrouwerijen.

De ene verrassing na de andere

Na de ontvangst in de mooie vergaderruimte met industrial look werden we voorzien van een drankje en een welkomstwoord van vicevoorzitter AW Brokking. Hij verdeelde de aanwezigen in twee groepen voor een rondleiding door het pand, waar iedereen nog volop aan het werk was. De ene groep startte in de kantoren, langs de historie van het bedrijf. De andere groep daalde de trap af naar het magazijn. Zowel managing director Nick van Sliedregt als zijn oom Jaco vertelden met verve over de historie, het heden en de toekomst van het bedrijf. 

Verrassend was de fitnessruimte, waarvan alle medewerkers gebruik kunnen maken. Natuurlijk sport Nick er zelf ook. Goed voor de gezondheid (sommige medewerkers zijn al menig kilo kwijtgeraakt) en goed voor de teambuilding. 

Ondanks dat je bij een modern bedrijfspand waarin de Interfilter Group is gehuisvest, verwacht dat er een geheel geautomatiseerde productielijn staat, is dit niet het geval. Orders picken, filterstof snijden, frames maken: het gebeurt allemaal handmatig. En zeer vakkundig, er is namelijk weinig afval te vinden.

Ambitie voor de toekomst

Nick van Sliedregt is de 3e generatie die verantwoordelijk is voor de bedrijfsvoering. Samen met zijn vader en oom, die er ook nog werken. In totaal werken er zo’n 70 mensen bij de Interfilter Group. In de laatste 3 jaren heeft Interfilter een grote groei doorgemaakt. En de ambitie van Nick is om nog verder te groeien, o.a. met het verder ontwikkelen van duurzame filtratieproducten. Het bestaande bedrijfspand is dus eigenlijk alweer te klein. De plannen voor de uitbreiding van het pand zijn inmiddels klaar, de vergunningen zijn binnen. Nu is het wachten op mooi weer 😉

In deze video ontdek je verhaal van de Interfilter Group. In één woord: indrukwekkend!

Wij danken Nick en Jaco voor hun gastvrijheid en tijd en wensen de Interfilter Group vele mooie, ondernemende jaren toe.